MvZ_Header_Nieuwsbrief

Je mooie herinneringen koesteren? Zo maak je ze (creatief) tastbaar.

Hej Marloes,

Het is lente: de tijd van fluweelzachte roze bloesems, van hoopvolle verwachting en van traditioneel veel viermomenten met betekenis.

Merk jij ook in je omgeving dat er, zeker nu corona zich koest houdt, extra veel activiteiten gepland (en ingehaald) worden? Ik wel. En ik vind het best dubbel nu er oorlog is op ons continent.

Dat er niet ver hier vandaan onschuldige mensen vechten voor hun leven is afschuwelijk én drukt je tegelijkertijd met je neus op de feiten van wat er echt belangrijk is in het leven, namelijk liefde en verbondenheid.

- Koester mooie herinneringen -


Dus laten we dat vooral koesteren. Laten we dankbaar zijn dat we hier in alle vrijheid onze mijlpaalmomenten kunnen vieren met hen, die ons lief zijn. Sta daarom stil bij de mooie herinneringen, die je de komende maanden maakt en geef het extra aandacht. Realiseer je hoe fijn het is dat het kan.
Lente - roze bloesem_IMG_20210403_132620_685-1024
Om je een handje te helpen vind je in deze (extra lange) nieuwsbrief volop inspiratie over het koesteren van mooie herinneringen. Zoals nieuwe blogs: één met tips om je mooie herinneringen creatief tastbaar te maken en één met een voorbeeld van hoe je dat vorm kunt geven in een abstract schilderij. En natuurlijk krijg je ook weer een gratis download en nieuw dit keer, een kijkje achter de schermen.

Dus nestel je in je favoriete stoel met een kop koffie of thee en laat je inspireren. Veel leesplezier!
220418 Spijkerbroek recyclen tot schilderscanvas_web_215

  Verder in deze nieuwsbrief:

  • Inspiratieblog - Tips om je mooie herinneringen tastbaar te maken
  • Inspiratieblog - Origineel cadeau voor een promovendus: laat je proefschrift verwerken in een schilderij
  • Mooie woorden - "Het is zo bijzonder om een belangrijk moment in je leven te vangen in kunst."
  • Portfolio - Blijvend cadeau aan een huwelijksjubileum: "het is echt fantastisch!"
  • Shoptip - Klein schilderij 'Belofte van hoop
  • Achter de schermen - Work in progress
  • Gratis download - 'Koester je mooie herinneringen.'

  Inspiratie

  Je mooie herinneringen koesteren? Maak ze creatief tastbaar!

  Mooie herinneringen bewaren in een art journal - IMG_20170925_083533_379
  Mooie herinneringen koesteren: dat doe je bewust en met heel je hart. Je hebt ze graag zichtbaar om je heen in je huis of werkruimte. Het geeft je een warm, geborgen en blij gevoel.

  Maar hoe vul je dat nou concreet in? Hoe hou je ze levend, zodat je ze niet vergeet?

  In mijn nieuwste blog lees je 5 inspirerende tips om je mooie herinneringen creatief tastbaar te maken. Natuurlijk voorzien van (persoonlijke) voorbeelden.

  Inspiratie

  Origineel cadeau voor een promotie? Geef een schilderij op maat cadeau: "Wauw, echt prachtig!"

  22_04_22_Boek laten verwerken in schilderij
  Emma benaderde me met de wens voor een blijvend cadeau ter herinnering aan haar promotietraject en het warme bad, dat ze ervoer op de dag dat ze haar proefschrift mocht verdedigen.

  Het leidde tot een middelgroot schilderij met organische hartvormen in de zachte kleuren van haar proefschrift en haar interieur.

  Bijzonder is dat haar proefschrift, een mooi dik boek, een plek kreeg in haar schilderij. In totaal ponste ik er zo'n 300 papieren harten uit.

  Hoe ik die gebruikte om een warm bad van liefde te symboliseren in het schilderij en alles over de verdere totstandkoming ontdek je in het blog met het verhaal erachter:

  Mooie woorden

  Mooie woorden - 2022 04 - Emma - Warm bad
  Nog dezelfde dag dat Emma haar schilderij 'Warm bad' bij me ophaalde, mailde ze me dit:

  Wat ben ik ontzettend blij met mijn prachtige schilderij. Het is zo bijzonder om zo’n belangrijk moment in je leven te vangen in kunst en Marloes kan dat als geen ander.

  Het hele proces met haar voelde als een ‘warm bad’, zoals mijn schilderij ook getiteld is. Marloes luistert aandachtig en met een open houding naar je verhaal, waardoor je meteen het gevoel krijgt dat ze je verhaal ook goed zal kunnen overbrengen in een schilderij.

  Gedurende het hele proces hield ze me goed op de hoogte en het was ontzettend leuk om bij whatsapp tussendoor al sneakpreviews te krijgen, op die manier leef je echt naar het eindresultaat toe. En als het schilderij er dan eenmaal is… sprakeloos en ontzettend dankbaar!

  Wát een mooie woorden, daar ben ik even heel stil van! Gewoon überhaupt, maar ook omdat dit zo’n fijn project was om aan te werken. Het thema was me op het lijf geschreven, ik mocht werken in de stijl, die heel dicht bij mijn hart ligt en ik kreeg en voelde alle creatieve vrijheid en vertrouwen.

  Portfolio

  Oneindige verbondenheid: Statement piece voor een 40-jarig huwelijksjubileum: “Het is echt fantastisch.”

  Schilderij op maat Oneindige verbondenheid aan de muur - 1024 3bij4
  Vier kinderen en hun aanhang wilden hun ouders een mooi blijvend cadeau geven ter gelegenheid van hun 40 jarig huwelijksjubileum . Hun ouders zijn kunstliefhebbers en wilden graag een kunstwerk. Uiteindelijk viel de keuze op een groot liggend schilderij vanwege ‘een lege muur in de woonkamer’.

  Als thema kozen ze zelf verbondenheid.

  Het moest een echt statement piece worden in primaire kleuren en de voorkeur ging uit naar ronde organische vormen.
  Schilderij Oneindige verbondenheid - impressie lapje uit kledingstukken - 1024
  Persoonlijk cadeau 40 jarig huwelijk - Detail VII
  De verbondenheid tussen de ouders en binnen het gezin symboliseerde ik door van elk van de negen gezinsleden een stukje van een gedragen kledingstuk in het schilderij te verwerken. Dat geeft het een extra persoonlijke dimensie en zorgt bovendien voor een mooi subtiel reliëf.

  Uit de kledingstukken knipte ik ronde lapjes lapjes, die ik dakpansgewijs, als ware het een ketting, in de vorm van het teken van oneindige verbinding (= een liggende 8) op het doek bevestigde.

  De cirkelvorm koos ik omdat een cirkel geen begin- en eindpunt heeft en technisch de sterkste verbinding is die bestaat. Daarom is het een symbool van eenheid, oneindigheid en onvoorwaardelijkheid.
  Persoonlijk cadeau 40 jarig huwelijk
  Persoonlijk cadeau 40 jarig huwelijk ouders - Detail - 1024 (10)
  Persoonlijk cadeau 40 jarig huwelijk ouders - Detail - 1024 (3)
  Zowel de kinderen als de ouders waren blij met het resultaat:

  Dochter Susan:

  "Ziet er prachtig uit! Het is echt fantastisch. Mijn ouders zullen dit ook heel mooi vinden. Het wordt zó leuk om te geven.”


  Vader Cees:

  "Dit weekend waren voor het eerst weer bij elkaar als gezin. De kinderen hebben het schilderij ‘Oneindige verbondenheid’ aan ons gegeven. Dat ging niet zonder tranen. We vinden het een prachtig kunstwerk en het heeft een mooie plaats in de kamer gekregen. Dankjewel voor dit zeer geslaagde werk.”
  Ben je geïnspireerd geraakt en zoek je een uniek persoonlijk cadeau? Bijvoorbeeld ter gelegenheid van een zoveel jarig huwelijk, een mijlpaal verjaardag of een jubileum? En wil je een blijvende herinnering? Overweeg dan mij een schilderij in opdracht te laten maken.

  Op de speciale pagina over een schilderij in opdracht laten maken vind je er alle informatie over. Ontdek waarmee ik je kan helpen, wat de mogelijkheden zijn en hoe het werkt.

  Shoptip

  Klein schilderij met reliëf 'Belofte van hoop'

  Schilderij hoop - Belofte van hoop - van Marloes van Zoelen
  'Belofte van hoop' verbeeldt de belofte, die hoop in zich heeft. Want hoopvolle mensen bereiken meer, zijn gelukkiger en hebben minder last van stress. De hoop dat het beter wordt, is een drijvende kracht in veel uitdagende situaties.

  Voor de uitwerking liet ik me inspireren door het seizoen van verlangen, belofte en hoop: de lente. Denk aan de bloesems die voluit bloeien, fluitenkruid dat wuift in de wind en pluisjes van paardenbloemen, die je zo wegblaast.
  Schilderij hoop - Belofte van hoop - Detail - van Marloes van Zoelen
  Afmeting: 30 x 30 x 4,5 cm
  Kleuren: diverse tinten zandkleur, warm beige, cognac, melkchocoladebruin, bordeauxrood, zalmroze, oudroze, gebroken wit
  Ondergrond: handgemaakt van een gerecyclede witte spijkerbroek
  Reliëf: zand van Texel

  Prijs: € 160,--

  Achter de schermen: work in progress

  Schilderscanvas gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken_web_223
  Houten frame laten verwerken in schilderij_20220419_131533 B 1024
  Een herinneringsschilderij van 50 x 50 cm ter nagedachtenis aan een overleden jong volwassen zoon. De ouders willen graag het houten frame (rechts op de foto) met de afbeelding van een leeuw, dat ook terugkomt op het graf en de rouwkaart, in het schilderij verwerkt zien. Het schilderscanvas maak ik van een gerecyclede spijkerbroek.
  Zand van Texel 20210913_202043 - 1024
  Zee van vrijheid - web_230 VK
  Naast mijn werk in opdracht voel ik momenteel de sterke behoefte om (klein) vrij werk te maken. Omdat ik uiting wil geven aan mijn dankbaarheid dat wij hier in vrijheid leven en dat we hier mogen maken en zeggen wat we willen. Dat moeten we vieren en koesteren. Met alles wat we hebben. Het is geïnspireerd op het vrije gevoel dat ik ervaar op het strand. Er zit zand in verwerkt, dat ik afgelopen zomer verzamelde op Texel.
  2204 Weggever Desktop Warm bad koester herinneringen

  Gratis inspiratiedownload

  Om je te bedanken dat je mijn abonnee bent, geef ik je graag een gratis download.
  Het beeld is een detail uit 'Warm bad', een recent schilderij op maat.

  - Koester mooie herinneringen -

  Erop de woorden 'Koester mooie herinneringen'. Daarmee wil ik je aanmoedigen om in de hectiek van alledag even stil te staan bij wat belangrijk voor je is, te koesteren wat je dierbaar is en je mooie waardevolle herinneringen liefdevol te bewaren in je hart. Het zorgt voor een rijk en vervuld gevoel.

  De visual is op bureaublad achtergrond formaat. Dus, zoek je inspiratie? Voor jezelf of iemand anders? Download 'm via je rechtermuisknop!

  Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om deze nieuwsbrief te lezen.
  Ik wens je een goed restant van de lente toe. Neem de tijd om je te verwonderen over al het moois in de natuur, geniet van het kleine en koester je mooie nieuwe herinneringen!

  Warme groet,
  MarloesVZ_NaambeeldB_Koraal Nieuwsbrief Handtekening 340
  PS: Volg je me al op Instagram?
  Ook daar inspireer ik je graag over hoe je mijlpalen, herinneringen en andere belangrijke levensthema’s creatief tastbaar kunt (laten) maken. Omdat ik, vanuit mijn hart en mijn levenservaring, dat wat echt belangrijk is in het leven graag wil doorgeven.
  2022 04 Instagram
  instagram website email 
  Email Marketing Powered by MailPoet