MvZ_Header_Nieuwsbrief

Een grote verandering in je leven? Zo maak je 'm tastbaar in een schilderij (+nieuwe kleine schilderijen).

Hej Marloes,

Het is zomer! Officieel al sinds 21 juni, de langste dag van het jaar. De dag, waarop de zon op zijn hoogste punt staat en alles om ons heen in volle groei en bloei is.

De zonnewende, zoals deze dag officieel heet, is ook een keerpunt. Want de zon, die ons zo overvloedig warmte en licht schenkt, neemt vanaf dan weer langzaam af in zonuren. Maar niet voordat je eerst genoten hebt van het vrije gevoel van de zomer hoor... 😉

In mijn persoonlijke leven is er ook sprake van een keerpunt, van een grote verandering zelfs. Ik kan er niet alles over delen, dat heb ik thuis beloofd, maar wel een tipje van de sluier oplichten: mijn ouderlijk huis staat te koop! Het huis, waarin ik op mijn 6e verjaardag kwam wonen en dat mijn hele leven een veilige baken is geweest.
Blijvende herinnering vakantie Zeeland
Ja, ik heb soms een haat liefde verhouding gehad met het Brabantse dorpje onder de rook van Den Bosch, waar ik ben opgegroeid. Maar toch, het was er altijd. Als ik over het bruggetje het kleine slingerweggetje het groen inreed, was ik thuis. Hoezeer mijn leven ook op zijn kop stond, in positieve en negatieve zin, deze plek was een bron van rust.

Gelukkig hebben we ruim voldoende tijd om zorgvuldig en met aandacht afscheid te nemen en is er perspectief, iets om naar uit te kijken. Ja, het wordt anders, dat zal best wennen zijn. Maar dat anders ook heel fijn kan zijn heb ik al meerdere keren in mijn leven ervaren, dus ook nu komt het vast goed. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat het ons ook wat moois zal brengen.

- Het geheim van verandering is om je energie te richten op het bouwen van het nieuwe -

Socrates
Kleine schilderijen met reliëf - Zee van vrijheid - IMG_1549_edited2 9bij16 1024
Omdat ik naast dit persoonlijke project de afgelopen tijd ook aan een schilderij, dat als thema transitie had, gewerkt heb, was het niet meer dan logisch om dat het onderwerp van deze nieuwsbrief te maken.

Dus nestel je in je favoriete stoel in de tuin of op je balkon met een ijskoud drankje en laat je inspireren. Bijvoorbeeld door een nieuwe blog met ideeën over grote veranderingen in je leven, die je kunt laten verbeelden in een levensloopschilderij, en één met een voorbeeld van hoe je dat concreet vorm geeft.

Natuurlijk krijg je ook weer een gratis download, een kijkje achter de schermen en ontdek je een zee van vrijheid in 2 nieuwe kleine schilderijen.

- "Vrijheid is een gevoel. Vrijheid is een glimlach op je gezicht. Het gevoel dat je altijd en overal jouw geluk kan najagen.” -

Ridder der militaire Willems-Orde luitenant-kolonel Gijs Tuinman


Veel leesplezier!
Marloes van Zoelen - Beeldend kunstenaar_web_241 1024

  Verder in deze nieuwsbrief:

  • Inspiratieblog - 3 Inspirerende ideeën voor het laten verbeelden van een grote verandering in je leven in een abstract schilderij
  • Inspiratieblog - Origineel cadeau voor je pensioen? Geef (jezelf) een schilderij op maat: “Heel blij word ik hier van.”
  • Mooie woorden - "Het schilderij herinnert mij iedere dag dat er na zo’n ingrijpende gebeurtenis nog steeds nieuwe mogelijkheden zijn. Het vormt een verbinding tussen mijn oude en nieuwe leven."
  • Shoptip - NIEUW! 2 Kleine schilderijen 'Zee van vrijheid'
  • Achter de schermen - Work in progress
  • Gratis download - Het geheim van verandering

  Inspiratie: nieuwe blog

  Een grote verandering in je leven? Laat het perspectief en je groei verbeelden in een abstract schilderij.

  220624 Schilderij levensloop 3 ideen - 1024
  Een grote verandering in je leven: het is voor steeds meer mensen de inspiratiebron voor het laten maken van een levensloopschilderij.

  Het geeft je een blijvende herinnering aan een bijzondere periode, en ook voor altijd een bron van inspiratie aan je muur, waar je telkens weer kracht en troost uitput.

  Maar aan wat voor veranderingen moet je denken? En hoe ziet dat er dan concreet uit? In mijn nieuwste blog ontdek je 3 ideeën, natuurlijk voorzien van voorbeelden. Laat je inspireren!

  Inspiratie: nieuwe blog

  Origineel cadeau voor je pensioen? Geef (jezelf) een schilderij op maat: “Heel blij word ik hier van.”

  220624 Schilderij levensloop Impressie materie 1024
  Cora benaderde me omdat ze een tastbaar en blijvend aandenken wilde aan haar tijd als ondernemer en de overgang naar het tijdperk van haar pensioen.

  Het resultaat is een rijk, robuust schilderij in de kleuren van de natuur (hallo zomer!) en met organische vormen.

  Bijzonder is de grote diversiteit aan materialen, die erin verwerkt is. Denk aan oude t-shirts, visitekaartjes, paperclips, Sint Jacobsschelpen en blaadjes van een Ginko-boom.

  Hoe ik die gebruikte om Cora's oude en haar nieuwe leven met elkaar te verbinden en alles over de verdere totstandkoming lees je in het blog met het verhaal erachter:

  Mooie woorden

  Mooie woorden - 2022 06 - Elisheva - Rafelig licht
  Elisheva vroeg me een schilderij voor haar te maken over een periode vol ups en downs in haar levensloop. Het stond voor een nieuw start in haar leven. Toen ik haar vroeg wat het schilderij voor haar betekende, mailde ze me dit:

  "Op zoek naar lotgenoten op sociale media kwam ik al snel Marloes tegen. Haar positiviteit en wilskracht om ondanks tegenslagen door te gaan raakten mij. [...] Ik heb geen moment geaarzeld en haar een bericht gestuurd dat ik wel graag een schilderij van haar wilde.

  Na diverse telefoontjes, video’s en foto’s is zij vervolgens met twee oude spijkerbroeken van mij en mijn partner aan de slag gegaan.

  Het resultaat is een prachtig abstract schilderij wat goed past tussen alle moderne kunst in huis.

  Kunst is voor mij voedsel voor de geest en roept bij mij emoties en herinneringen op.
  Alle kunstwerken in huis hebben voor mij een bijzondere betekenis. Zo ook dit.

  Het schilderij verbeeldt mijn levensloop tot nu toe waarbij mijn niet-aangeboren-hersenletsel een cruciaal element is. Het herinnert mij iedere dag dat er na zo’n ingrijpende gebeurtenis nog steeds nieuwe mogelijkheden zijn. Het vormt een verbinding tussen mijn oude en nieuwe leven. ”

  Wát een mooie woorden, daar ben ik even heel stil van! Gewoon überhaupt, maar ook omdat dit zo’n fijne samenwerking was. Het thema was me op het lijf geschreven en ik voelde alle creatieve vrijheid en vertrouwen om het thema vorm te geven. Wat een cadeautje!

  Shoptip

  NIEUW! 2 Kleine schilderijen met stoer reliëf: 'Zee van vrijheid'

  Schilderij zee abstract Vrijheid I
  Schilderij met reliëf Vrijheid II
  Schilderij met reliëf - Vrijheid - IMG_1582 VK1_edited 3bij4
  Deze stijlvolle beauties zijn geïnspireerd op het vrije weldadige gevoel, dat je ervaart aan zee. Het rollen van de golven, het ruizen van de wind door je haar, de oneindigheid van de horizon in de verte, het wuiven van het duingras en met je blote voeten in het fluweelzachte warme zand staan.

  Zee van vrijheid moedigt je aan om na te denken over wat vrijheid voor jou betekent, er dankbaar voor te zijn en je leven zo in te richten dat je je zo vrij mogelijk voelt. Luister naar de stem van je hart, doe wat voor jou betekenisvol is en jaag je dromen na. Nu en niet later.

  Dus: als jij het rijke gevoel van vrijheid altijd ter inspiratie in je leefomgeving of werkruimte om je heen wil hebben, zijn deze originele kunstwerken with a touch of gold echt iets voor jou!
  web_237 Marloes 18maart22 VK
  Schilderij zee abstract Vrijheid I - detail

  Specificaties

  Afmeting: 20x20x4,5 cm

  Kleuren: kobaltblauw, turquoise, zeeblauw, aqua, zachtroze, oudroze, gebroken wit, goud

  Ondergrond: handgemaakt van een gerecyclede spijkerbroek

  Reliëf: gecreëerd met zand van Texel

  Prijs: € 80,--
  Schilderij zee abstract - Vrijheid - Detail
  Schilderij zee abstract Vrijheid I - IMG_1611 VK_edited 9bij16

  Achter de schermen: work in progress

  Innig verbonden - wip -20220314_124020 B - 1024
  Innig verbonden-web_228 Marloes 18maart22 VK
  Een upcycle kunstwerkje van 10 x 10 x 4 cm gemaakt met restjes gerafelde randjes van spijkerbroeken, die ik eerder heb gebruikt voor het maken van schilderscanvassen van oude spijkerbroeken.

  Het gegeven dat kwetsbaarheid een katalysator is voor verbondenheid, is mijn inspiratiebron voor deze (inmiddels) serie jeans kunstwerken uit de de koesteren collectie. Het nodigt je uit om je kwetsbaarheid, je rafelrandjes, te omarmen. Gewoon sowieso en altijd. Én omdat het je helpt om je basale behoefte aan verbondenheid te vervullen.
  Doekjes maken met juten - 20220331_190531 B 1024
  Restjes leer - 20211220_142442 B 1024
  Verder experimenteer ik momenteel met leer, een nieuw materiaal, dat me nauw aan het hart ligt. Mijn vader werkte namelijk zijn hele leven in de schoenenwereld op het snijvlak van creativiteit en commercie. De geur van leer zit in mijn bloed. Dus toen een inspirerende ambachtsvrouw een tas vol restjes aanbood, kon ik de verleiding niet weerstaan...

  In een tijd, waarin polarisatie aan de orde van de dag is, is de kracht van liefde mijn inspiratiebron voor deze vrije werken. Ik geloof er heilig in. Uiteindelijk zijn we allemaal met elkaar verbonden en is alles liefde. Laten we dat koesteren!
  2206 Weggever Desktop Zee van vrijheid verandering

  Gratis inspiratiedownload

  Om je te bedanken dat je mijn abonnee bent, geef ik je graag een gratis download.
  Het beeld is een detail uit Zee van vrijheid I, één van de 2 nieuwe kleine schilderijen.

  - Richt je energie op het bouwen van het nieuwe -

  Erop een citaat van Socrates 'Het geheim van verandering is om je energie te richten op het bouwen van het nieuwe'. Daarmee wil ik je aanmoedigen om bij een (grote) verandering in je leven jezelf de tijd te gunnen om dat wat was op een liefdevolle manier los te laten.

  Bewaar je de mooie herinneringen in je hart, maar heb daarnaast oog voor de ruimte en de mogelijkheden, die het nieuwe je biedt. Focussen op het perspectief brengt je uiteindelijk groei en een vervuld gevoel.

  De visual is op bureaublad achtergrond formaat. Dus, zoek je inspiratie? Voor jezelf of iemand anders? Download 'm via je rechtermuisknop!

  Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om deze nieuwsbrief te lezen.
  Ik wens je een zomer vol vrijheid toe. Neem de tijd om je te verwonderen over al het moois in de natuur, geniet van het kleine en koester je mooie nieuwe herinneringen!

  Warme groet,
  MarloesVZ_NaambeeldB_Koraal Nieuwsbrief Handtekening 340
  PS: Volg je me al op Instagram?
  Ook daar inspireer ik je graag over hoe je mijlpalen, herinneringen en andere belangrijke levensthema’s creatief tastbaar kunt (laten) maken. Omdat ik, vanuit mijn hart en mijn levenservaring, dat wat echt belangrijk is in het leven graag wil doorgeven.
  220627 Instagram print screen BG
  instagram website email 
  Email Marketing Powered by MailPoet